...

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

Kuruluş / Teşkilat

Üniversitemiz Bilgi İşlem Daire Başkanlığı, 2547 Sayılı Yükseköğretim Kanunu’nun 51. maddesinde belirtildiği üzere 2007 yılında kurulmuştur. Bilgi İşlem Dairesi Başkanlığı, Daire Başkanının yönetiminde dört şubeden oluşur. Başkanlığımız kurum organizasyon yapısında Genel Sekreterlik Makamına bağlı olarak çalışır. Başkanlığımız Rektörlük Binası 1. katta hizmet vermektedir. Öğrenci ve personel ile ilgili işler şifreli alan dışında toplanmış olup teknik servis, akıllı kart ve sınav merkezi birimleri bu kısımda hizmet vermektedir. Yetki kontrolü ile girilen alanda ise direk öğrenci ve personellerle ilişki içinde olmayan ve güvenlik gerektiren çalışmalar için yazılım, ağ, sistem, sistem odası hizmet vermektedir.

Başkanlığın Teşkilat Yapısı

Başkanlığımız 1 Daire Başkanı ve dört şubeden oluşur.

a) İdari İşler Şube Müdürlüğü
b) Yazılım ve Tasarım Şube Müdürlüğü
c) Ağ ve Sistem Yönetim Şube Müdürlüğü
d) Donanım ve Teknik Destek Şube Müdürlüğü