...

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

WPA /WPA2 ile şifrelenmiş bir Wi-Fi ağındaki tüm bilgiler “KRACK” isimli saldırı tekniğiyle çalınabilir.
19/10/2017

Wi-Fi Protected Access (WPA / WPA2), kablosuz bağlantılar üzerinde güvenliği sağlayan ve aktarımların şifrelenerek gerçekleşmesine yardımcı olan bir güvenlik protokolüdür. Şu an için Wi-Fi güvenliği konusunda en çok tercih edilen ve en az güvenlik zafiyetine sahip olan şifreleme türüydü. Ancak birkaç gün önce WPA üzerine keşfedilen bir zafiyet nedeni ile saldırgan wifi sinyallerine müdahale ederek saldırı gerçekleştirebildiği ortaya çıktı.

Hem bireysel hem de kurumsal alandaki tüm Wi-Fi donanımlarını etkileyen bu açıklık, Wifi kullanırken yapmış olduğunuz bankacılık işlemleri, kredi kartı alışverişleri, parola, özel mesajlar, e-postalar ve fotoğraflar gibi tüm verilerinizin çalınmasına olanak sağlıyor.

Saldırganlar Wifi şifresini öğrenmeden, şifreli olan trafiği çözerek, içerisindeki veriyi okuyabiliyor ve müdehale edebiliyor.

Açığın tüm Wifi modemleri etkilediği için Kurumsal ve bireysel kullanıcılara bu noktada xDSL modemlerinin frimware güncellemelerini yapmalarını veya en azından üreticilerini arayarak destek almalarını tavsiye ediyoruz.