...

Bilgi İşlem Daire Başkanlığı

“Turkcell Geleceği Yazanlar” etkinliği Üniversitemiz Kongre Merkezinde yapıldı
22/12/2015

Turkcell’in kurumsal sosyal sorumluluk projesi olan “Turkcell Geleceği Yazanlar” (http://gelecegiyazanlar.turkcell.com.tr) etkinliği Üniversitemiz Kongre Merkezinde  yapılmıştır.

Üniversitemizin Bilgisayar Bölümleri öğretim elemanları, öğrencilerimiz, Bilgi İşlem Daire Başkanlığı personeli ve konuya ilgi duyan öğrencilerimizin katılımı ile gerçekleştirilen etkinlik, mobil uygulamaların nasıl geliştirileceği konusunda teorik ve uygulamalı olarak yapılmıştır.

Ülkemizde yazılım ve uygulama geliştiricilerine ihtiyacın fazla olması ve Turkcell Geleceği Yazanlar portalında ücretsiz olarak eğitim imkanı vermesi bu yönden büyük önem arz etmektedir.Portal üzerinden alınan dersler ile online sınava girerek sertifika alınabilmektedir. Alınan eğitimler sonucunda öğrenciler  kolay bir şekilde mobil uygulama yazarak projelerini geliştirmede ilk adımlarını atabilmektedirler.

Eğitim esnasında 3 Android uygulaması öğrencilerimizin de katkılarıyla yazılarak cep telefonlarında çalışır hale getirilerek hem eğitici hem eğlenceli bir etkinlik gerçekleştirilmiştir.